Biskut Badam Nestum
Bahan:
1 3/4 cawan Bijirin Keluarga Nestum
1 3/4 cawan Serbuk Badam
1 cawan Tepung Naik Sendiri
200 g Mentega
150 g Gula Kastor
1 Biji Telur
7 sudu teh Nescafe (campur dengan sudu teh air panas jadi pes)
Coklat masakan dan badam cincang untuk hiasan
Kaedah:
- Gaul sebati tepung, Nestum dan serbuk badam.
- Krimkan mentega dan gula. Masukkan telur dan pes Nescafe. Gaul sebati.
- Masukkan adunan tepung, kau-balikkan adunan.
- Canai doh setebal 3mm, terap dengan acuan sesuka hati.
- Bakar dalam ketuhar selamat 10 atau 15 minit dengan suhu 160 darjah Celcius. Sejukkan.
- Sadurkan biskut dengan coklat cair dan taburkan badam cincang.
*Nota:
1. Resepi ini disalin dari Majalah.
2. Belum pernah dicuba tetapi pernah rasa.
Selamat mencuba kepada semua.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan