Ahad, 29 Disember 2013

Resepi #4: Biskut Badam Nestum

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Biskut Badam Nestum

Bahan:
1 3/4 cawan Bijirin Keluarga Nestum
1 3/4 cawan Serbuk Badam
1 cawan Tepung Naik Sendiri
200 g Mentega
150 g Gula Kastor
1 Biji Telur
7 sudu teh Nescafe (campur dengan sudu teh air panas jadi pes)
Coklat masakan dan badam cincang untuk hiasan

Kaedah:

  1. Gaul sebati tepung, Nestum dan serbuk badam.
  2. Krimkan mentega dan gula.  Masukkan telur dan pes Nescafe.  Gaul sebati.
  3. Masukkan adunan tepung, kau-balikkan adunan.
  4. Canai doh setebal 3mm, terap dengan acuan sesuka hati.
  5. Bakar dalam ketuhar selamat 10 atau 15 minit dengan suhu 160 darjah Celcius. Sejukkan.
  6. Sadurkan biskut dengan coklat cair dan taburkan badam cincang.

*Nota:
1.  Resepi ini disalin dari Majalah.
2.  Belum pernah dicuba tetapi pernah rasa.

Selamat mencuba kepada semua.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan